Tavse børn

af Majbritt Augustinus

Tavse børn Udgivet: 21. maj 2014
Sprog: Dansk
Sider: 152 sider
Indbinding: Bog, hæftet
Forlag: Bogforlaget Frydenlund
ISBN: 9788771184

KØB BOGEN
LÆS UDDRAG

Om tavse børn

Måske kender du et barn med selektiv mutisme? Forældrene siger, hun snakker løs derhjemme, men hver gang du ser hende, klapper hun fuldkommen i. Hun holder sig i baggrunden og stivner helt, hvis du forsøger at tale til hende. Hjemme igen er alt normalt, og hun fortæller om løst og fast.

Cirka 1 procent af alle børn lider af selektiv mutisme. Tavsheden begynder ofte i 3-årsalderen og ses sjældent efter det 9. år. Kendskabet til lidelsen i Danmark er begrænset – heller ikke blandt fagpersoner. Men for de børn, mutismen rammer, er det en belastning, der især påvirker deres sociale liv – og ikke mindst deres sociale kompetencer.

Tavse Børn er blevet til i et tæt samarbejde med læger, psykiater og psykologer specialiseret i børn og angst. Den formidler videnskabelige undersøgelser og indeholder interviews med læger og psykologer, og derudover bygger den på empiriske undersøgelser af børn, der lider af selektiv mutisme.

Bogen redegør for den aktuelle viden på området samt behandlingsmulighederne og indeholder bl.a. bidrag fra professor og børnepsykiater Per Hove Thomsen og børnepsykolog Aino Holme. Derudover er bogen fyldt med cases fra familier, der har haft selektiv mutisme tæt inde på livet, og som fortæller, hvordan børnene overvandt deres angst.